latinica  ћирилица
19/05/2018 |  14:12 ⇒ 14:38 | Autor: RTRS

Zmajevi izviđači iz Foče već drugu godinu na Zelengori

Zmajevi izviđači iz Foče – sve su popularniji kod nas i u regionu. Odgovor na pitanje je jednostavan – umjesto da odlaze na višednevne izlete na već poznate turističke destinacije, vaspitači i mališani iz Dječijeg vrtića "Čika Јova Zmaj" na izlet odlaze na Zelengoru, jednu od najljepših planina u Evropi u blizini Foče. Uz brojne aktivnosti dva dana brzo prođu.

U selu Vrbnica na Zelengori, dvorištu i kući Šumskog gazdinstva "Maglić", brojnim stazama, putevima, proplancima, livadama, imanju dobrog domaćina Milovana Bodiroge, hitri i vedri Zmajevi izviđači iz Dječijeg vrtića "Čika Јova Zmaj" iz Foče već drugu godinu uživaju.

U šarolikim zabavama upoznaju prirodu, druže se i uče kako da što bolje očuvaju ovdašnju ljepotu, kakva se rijetko gdje može vidjeti.

Zmajevi izviđači su probali mnogo toga, tako da savjetima mogu pomoći i odraslima kako da se snađu u prirodi i koriste plodove koje ona daruje.

I ove godine družili su se sa svojim prijateljima koji na Zelengori prave kvalitetan sir i kajmak. Na imanju Milovana Bodiroge i njegove supruge ima u izobilju svega što mališani rado pamte.

Pročulo se za Zmajeve izviđače – ideja i inovativnost u predškolskom vaspitanju i obrazovanju nagrađena je kao najbolja u BiH od Centra za obrazovne inicijative "Step baj step".

Nakon napornog dana, uz logorsku vatru, pjevali su i radovali se svakom novom susretu.

Zmajevi izviđači veselo su proslavili i svoj prvi rođendan.