latinica  ћирилица
19/05/2018 |  15:07 ⇒ 15:42 | Autor: RTRS

Vjenčanica o kojoj cijela planeta priča

Kreacija koju je američka glumica Megan Markl odabrala za svoje venčanje sa britanskim princom Harijem trenutno je haljina o kojoj se najviše priča.
Megan Markl, vjenčanica - Foto: getty
Megan Markl, vjenčanicaFoto: getty

Čast da je dizajnira imala je britanska kreatorka Kler Vajt Keler.

Haljina koja je nedjeljama držana u najstrožoj tajnosti svoju premijeru imala je u 13 časova kada je Megan Markl izašla iz automobila ispred kapele Svetog Đorđa u Vindzoru.  

Vjerenica princa Harija blistala je u raskošnoj bijeloj toaleti koju je izradila francuska kuća "Živanši" po zamisli britanske kreatorke Kler Vajt Keler.  

Sada već vojvotkinja od Saseksa, što je titula koju je američka glumica dobila nakon stupanja u brak sa unukom britanske kraljice Elizabete, upoznala je kreatorku početkom prošle godine i odlučila da Kler poveri tako važan zadatak zbog "elegantne estetike" kojom odišu njene kreacije. 

Uprkos tome što veo ne ide uz feminističke stavove supruge princa Harija, Megan je ne samo pristala da ga nosi na vjenčanju već je i tražila da se na njemu nađu i njena dva omiljena cvijeta. Takođe, pet metara dugačak veo ukrašen je vezom, a prikazane su biljke iz Komonvelta.

Izvor: RTS, independent.co.uk