latinica  ћирилица
19/05/2018 |  21:40 | Autor: RTRS

U "Noći muzeja" bogat program za sve generacije

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je u "Noći muzeja" priredio bogat program za sve generacije, a u fokusu je izložba "Punktumi", kojom se obilježava i Evropska godina kulturnog nasljeđa.
Noć muzeja - Foto: Screenshot
Noć muzejaFoto: Screenshot

Portparol muzeja Branka Šestić rekla je Srni da je izložba "Punktumi - Zbirka inostrane umjetnosti MSURS" iz stalne muzejske postavke.

Za manifestaciju je izabrano 100, od više od 360 djela iz Zbirke inostrane umjetnosti Muzeja, od 80 autora iz 17 evropskih zemalja.

Šestićeva je navela da je izložba realizovana uz podršku Misije EU u BiH.

Prema njenim riječima, organizovan je i interaktivan program u saradnji sa kompanijom "M:tel" za djecu, koja će moći da osjete virtualnu stvarnost kroz igrice.

Organizovano je i takozvano "glasačko mjesto", gdje će se publika moći izjasniti šta treba mjenjati u kulturnim sadržajima grada, na šta obratiti veću pažnju i slično.

Šestićeva je navela da je u sklopu manifestacije na platou ispred zgrade Muzeja organizovan muzički program, koji podrazumijeva nastup dječijeg hora "Mama voks", banjalučkog di-džeja Saše Đorđevića, te grupe "Nipl-pipl".

Ovo je trinaesta godinu za redom otkako se Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske pridružio evropskoj manifestaciji "Noć muzeja".