latinica  ћирилица
20/05/2018 |  12:35 ⇒ 21:30 | Autor: RTRS

Konvencija Ujedinjene Srpske: Srpska da odlučuje o svojoj sudbini (FOTO)

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić poručio je danas u Banjaluci da će ova politička partija biti usmjerena na pobjedu političkih snaga koje hoće da srpski narod ima Republiku Srpsku, a ne na one koji hoće da imaju gazde.

- Imamo namjeru da vam pokažemo snagu i kažemo da će Ujedinjena Srpska biti odlučujući faktor na predstojećim opštim izborima i da tu neće biti nikakve trgovine i pogodbe. Republika Srpska će se boriti da sama odlučuje o svojoj sudbini, te da donosi ekonomske, nacionalne i svake druge platforme - rekao je Stevandić na konvenciji Ujedinjene Srpske na kojoj je potvrđena saradnja sa SNSD-om.

Konvenciji Ujedinjene Srpske prisustvovali su i predsjednik i potpredsjednica SNSD-a Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da je Ujedinjena Srpska autentična politička organizacija koja je nastala s ciljem jačanja povjerenja u Republiku Srpsku i njene institucije.

Dodik na Konvenciji Ujedinjene Srpske (Foto: RTRS)

- Ujedinjena Srpska je nastala da bi bilo ojačano povjerenje u naš način života i sve ono što smo morali da branimo, pomalo iznenada, zbog načina na koji su predstavnici Srpske radili u zajedničkim institucijama BiH gdje su, umjesto da zastupaju Republiku Srpsku, zastupali Sarajevo, a zastupali su ga i ovdje u Banjaluci - rekao je Dodik i dodao da Ujedinjena Srpska i SNSD koncipiraju zajedničku strategiju nastupa na opštim izborima i da SNSD podržava napore koje čini ova stranka.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da partnerstvo SNSD-a i Ujedinjene Srpske treba da doprinese platformi kojom će biti definisano da na patriotski način djeluju u narednom periodu, kao što je bilo i do sada.

Željka Cvijanović na Konvenciji Ujedinjene Srpske

- Suština jeste jaka Republika Srpska i da sami kreiramo svoje politike, da smo odgovorni za procese koji se dešavaju u Srpskoj. Vidim veliku šansu da zajedno artikulišemo tako snažnu ideju i mislim da neće biti nikakvih problema u budućnosti, jer smo do sada dobro sarađivali i u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Očekujem da ćemo nakon izbora biti u poziciji da formiramo vlast - rekla je Cvijanovićeva.