latinica  ћирилица
21/05/2018 |  16:12 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Zvornik obilježava 608 godina postojanja

Zvornik obilježava 608 godina postojanja. Položeni su vijenci na spomenik za 1.080 poginulih boraca u Odbrambeno - otadžbinskom ratu. Prikazan je dokumentarni film "Zvornik, to je moj grad".

Na svečanoj akademiji uručena su priznanja grada Zvornika. Čestitku Zvorničanima uputili su i predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Prestižna gradska priznanja, zlatne medalje "Stanko Nikolić" za doprinos razvoju grada uručene su doktorki Ljubici Stevanović i predsjedniku zvorničke "Prosvjete" Radosavu Periću.

"Drago nam je što smo dobili priznanje, što je Grad Zvornik prepoznao naš rad. Posebno mi je drago što smo dobitnici priznanja zlatna medalja "Stanko Nikolić" koji je u predratnom periodu bio član "Prosvjete", rekao je Radosav Perić, predsjednik SPKD "Prosvjeta" Zvornik.

Glavni ciljevi Gradske uprave do kraja godine su početak izgradnje novog bloka zvorničke bolnice, rekonstrukcija mosta Kralja Aleksandra, završetak uređenja gradskih ulica, izgradnja fiskulturne sale u Karakaju i nova zapošljavanja.

"Zvornik je dao šansu mladima, počeo da brine o svom potomstvu, a u prilog tome idu mnoge činjenice,  od rekonstrukcije porodilišta, preko povećanja kapaciteta obdaništa, osnovnih škola, srednjih škola...Pokušavamo da pokrijemo sve segmente društva, da gradimo zdravu budućnost na ovim prostorima", istakao je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Velika podrška na razvojnom putu Zvornika je i Vlada Republike Srpske.

"Vjerujem da će Vlada nastaviti ovaj vid ulaganja. Važna je takođe podrška realnog sektora, dakle privrede. Izuzetno su važne i direktne strane investicije", napomenuo je Lazar Prodanović, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH.

Obilježavanje Dana grada biće nastavljeno sutra gradskom trkom učenika, dok će u večernjim časovima glumci Pozorišta mladih Zvornik izvesti predstavu "Špijun".