latinica  ћирилица
23/05/2018 |  11:59 ⇒ 13:36 | Autor: SRNA

Na Ekonomskom forumu o realizaciji zajedničkih projekata

Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović izjavio je danas Srni da će na predstojećem Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu biti riječi o saradnji firmi iz Srpske i Rusije i realizaciji zajedničkih projekata.
Duško Perović - Foto: SRNA
Duško PerovićFoto: SRNA

"Predviđeno je da budu održani sastanci naših ljudi sa predstavnicima ruskih kompanija, što je značajno za unapređenje ekonomskih odnosa. Ekonomski forum je sjajna prilika za sklapanje ugovora i povezivanje privrednika", rekao je Perović.

On je istakao da bi na Ekonomskom forumu trebalo da razgovaraju predstavnici Republike Srpske i farmaceutskih kuća iz Rusije.

"Oni bi trebalo da nam ponude lijekove koji su svjetskog kvaliteta, a mnogo su jefitiniji od onih sa zapadnih tržišta. Vjerujem da ćemo i u ovoj oblasti uspostaviti dobru saradnju", kaže Perović.

On je naglasio da bi u narednom periodu Vazduhoplovni zavod "Orao" trebalo da potpiše sporazum sa ruskom Fabrikom motora za helikoptere "ODK".

"To je trebalo da bude urađeno na Ekonomskom forumu, ali nije pripremljena potrebna dokumentacija. Sigurno je da će sporazum biti potpisan u narednom periodu", naveo je Perović.

On je podsjetio da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na marginama Ekonomskog forma u Sankt Peterburgu razgovarati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Perović je napomenuo da bi predstavništvo Republike Srpske u Sankt Peterburgu trebalo da bude otvoreno u septembru.

Ekonomski forum počinje sutra i trajaće do subote, 26. maja.