latinica  ћирилица
23/05/2018 |  12:48 ⇒ 13:40 | Autor: RTRS

Na području Banjaluke tokom aprila smanjen broj krivičnih djela

Na području Banjaluke tokom aprila smanjen je broj krivičnih djela u odnosu na uporedni period 2017. godine. Zabilježeno je 314 saobraćajnih nezgoda, te su realizovane tri akcije iz oblasti kriminaliteta.

"Iz oblasti opšteg kriminaliteta evidentirana su 154 krivična djela, što je za 24,5 posto manje u odnosu na uporedni period, kada su bila evidentirana 204 krivična djela. Riješenost ovih krivičnih djela iznosi 79,1 posto", izjavio je načelnik Policijske uprave Banja Luka Željko Spasojević.

Iz sektora privrednog kriminaliteta ističu da je prijavljeno krivično djelo nesavjestan rad u službi. U proteklom periodu na području grada Banjaluka i opština Laktaši i Prnjavor sprovedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na testiranje na alkohol.

"Lice D.O. se sumnjiči da je obavljajući poslove odgovornog lica jednog od sportskih saveza Republike Srpske iskoristio položaj i prekoračio granice ovlaštenja i bez prethodne saglasnosti nadležnih organa saveza, sa licem A.O. potpisao ugovor koji mu je omogućio rješavanje stambenog pitanja, prethodno ga lažno predstavljajući kao saradnika saveza", navodi načelnik Sektora kriminalističke policije Darko Novković.

Radenko Stakić, načelnik sektora policije, kaže da je u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti iz oblasti saobraćaja PU Banjaluka 19. i 20. maja, na području grada Banjaluka, opština Laktaši i Prnjavor, sprovela akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova.

Od 22. maja Policijska Uprava Banjaluka preduzima sve mjere radi nesmetanog obilježavanja proslava matura.