latinica  ћирилица
23/05/2018 |  19:53 | Autor: Agencije

Nadal: Ne takmičim se sa Federerom

Rafael Nadal, najbolji španski teniser, rekao je da se on ne takmiči sa rivalom Rodžerom Federerom i da su njihove karijere specifične na svoje načine.
Rafael Nadal i Rodžer Federer - Foto: Screenshot
Rafael Nadal i Rodžer FedererFoto: Screenshot

Nadal je za italijanske medije rekao da razmišlja samo o svojoj karijeri, a ne o karijerama najvećih rivala.

- Ne takmičim se sa Federerom. Po mom mišljenju, on ima svoju karijeru, a ja svoju. Federer je fantastičan zbog svega što je uradio, ali mislim da sam i ja. Mi imamo dobar odnos - rekao je Nadal.

Rafa je nedavno ponovo preuzeo vodeću poziciju na ATP rang listi, a vjerovatne će tu i ostati neko vrijeme, s obzirom na njegovu fantastičnu formu, ali i činjenicu da se Rodžer neće vraćati teniskim terenima prije završetka sezone na šljaci.

- Slažem se da smo mnogo puta igrali mečeve koji su obojici bili veoma bitni, gdje je bilo mnogo pritiska, ali najbitnije je da smo uvijek razumjeli da je to sve samo sport. Zahvalan sam na svemu što mi je pruženo u životu i na svim stvarima koje sam uradio i doživio na Turu svih ovih godina - naglasio je Nadal.

Španski teniser je nevjerovatan ove godine na šljaci, osvojio je Monte Karlo, Barselonu i Rim, a slijedi mu Rolan Garos, gdje je titulu osvajao čak deset puta, a ove godine je glavni favorit i ujedno i branilac trofeja.

Kvalifikacije za drugi Grend slem po redu, koji se održava u Francuskoj, počele su 21. maja, a turnir će trajati do 10. juna.