latinica  ћирилица
23/05/2018 |  20:13 ⇒ 20:22 | Autor: Agencije

Nije moglo drugačije: Tužili sina da se iseli iz kuće!

Kristina i Mark Rotondo, iz američke države Njujork, bili su primorani da tuže svog 30-godišnjeg sina kako bi se napokon iselio iz roditeljske kuće, jer je sud odbio da ga je izbaci.

Oni su priložili dokumenta u kojima se vidi da njihov sin Majkl ne plaća stanarinu, niti pomaže u kućnim poslovima, kao i da je ignorisao njihovu ponudu da mu plate preseljenje.

Kristina i Mark kažu da njihov sin ni nakon pet pisama u kojima su ga obavijestili da se mora iseliti to odbija, tvrdeći da ga nisu "obavijestili na vrijeme".

Sudac Vrhovnog suda okruga Onondaga u državi Njujork nakon 30 minuta pokušavanja uvjeravanja Majkla da se sam preseli,  naredio je da bude izbačen.

Roditelji nisu znali kako drugačije da svog odraslog sina natjeraju da iseli iz njihove kuće. "Odlučili smo da moraš odmah napustiti kuću", naveli su u prvom pismu od 2. februara.

Ali, Majkl je ignorisao to pismo, pa su njegovi roditelji, uz pomoć advokata, uputili obavještenje o iseljenju. "Izbačeni ste. Pravni postupak biće pokrenut ako ne odete do 15. marta 2018.", pisalo je.

Zatim su mu ponudili 1.100 dolara da se iseli, uz oštar komentar. "Ima puno poslova čak i za ljude sa jadnim radnim iskustvom poput tvog. Zaposli se - moraš raditi", poručili su mu.

Međutim, došao je i 30. mart, a Majkl nije nagovjaštavao ni promil volje da se iseli iz kuće. U aprili, gospodin i gospođa Rotondo otišli su u sud kako bi vidjeli mogu li izbaciti sina iz kuće. Ali, tamo su im rekli da moraju na Vrhovni sud, s obzirom na to da im je Majkl sin.