latinica  ћирилица
24/05/2018 |  07:54 ⇒ 14:22 | Autor: RTRS

Počinju "Dani Srebrenice"

Manifestacija "Dani Srebrenice 2018", koja će početi danas, do 2. juna obilovaće različitim sportskim, kulturnim i zabavnim sadržajima.
Manifestacija "Dani Srebrenice" - Foto: SRNA
Manifestacija "Dani Srebrenice"Foto: SRNA

Program ovogodišnje 15. kulturno-sportske i privredne manifestacije počeće turnirom u malom fudbalu i takmičenjem u nadvlačenju konopca na renoviranom i uređenom igralištu za male sportove.

Biće otvorena izložba glinenih figurica, nastalih u okviru kreativnih radionica za djecu koje je organizovalo srebreničko udruženje "Krea tera".

Nakon toga biće ozvaničen početak akcije "Učlani se, čitaj", koju pokreće Narodna biblioteka iz ovog mjesta s ciljem popularizacije i ukazivanja na značaj knjige i čitanja, a potom će uslijediti predstavljanje rezultata rada i djelatnosti Udruženja žena "Podrinjka" iz Skelana.

Zvanično otvaranje desetodnevne manifestacije najavljeno je za u 19.00 časova u Kulturnom centru.

Poslije svečanog otvaranja manifestacije cjelovečerni koncert održaće grupa "Garavi sokak".

"Dani Srebrenice" obilovaće različitim sportskim, kulturnim i zabavnim sadržajima, izložbama stvaralaštva i kućne radinosti i gastronomskih specijaliteta, ali ove godine su razočarani ljubitelji pozorišta jer u programu nije predviđena nijedna pozorišna predstava iako su prethodnih godina predstave privlačile veliki broj gledalaca.

Manifestacija će biti zatvorena 2. juna u 20.00 časova na igralištu za male sportove, kada će biti održan koncert i nastupiti "Hari Mata Hari".

Pokrovitelji ovogodišnjih "Dana Srebrenice" su predsjednik i Vlada Republike Srpske, te opština Srebrenica, a zlatni sponzor je firma "Gros" koja eksploatiše rudu olova i cinka u Rudniku "Sase".