latinica  ћирилица
24/05/2018 |  11:45 ⇒ 12:13 | Autor: RTRS

Pedagoški fakultet u I. Sarajevu obilježava 25 godina rada

Pedagoški fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji ove godine obilježava 25 godina rada, postao je važan resursni centar za populacioni razvoj.
Pedagoški fakultet u I. Sarajevu - Foto: RTRS
Pedagoški fakultet u I. SarajevuFoto: RTRS

Kroz niz van-nastavnih aktivnosti ostvaruje saradnju sa brojnim nevladinim organizacijama, među kojima se izdvaja Udruženje "Porodični krug".

Udruženje porodični krug, čiji su osnivači i članovi profesori Pedagoškog fakulteta u Bijeljini, organizuje manifestaciju "Porodični dani", škole roditeljstva, program psihosocijalne pomoći za stara lica i druge programe čiji je cilj da pomognu u prevazilaženju problema savremene porodice.

- Mi zaista se trudimo svim svojim snagama da pomognemo tamo gdje osjetimo da je kriza kada je u pitanju porodica, kad su u pitanju djeca - kaže Slađana Miljenović, predsjednica UO Udruženja "Porodični krug".

U saradnji sa školskim i predškolskim ustanovama i stručnim udruženjima održana je i panel diskusija "Izazovi i dileme savremene porodice – porodica partner vaspitno-obrazovne ustanove" na kojoj je ukazano na potrebu unapređenja saradnje roditelja i prosvjetnih radnika. Studenti Pedagoškog fakulteta uključeni su u sve vannastavne aktivnosti.

- To i jeste poenta da sa Pedagoškog fakulteta dolaze profesori i sutra izlaze studenti koji će pored ovog usko profesionalnog dijela biti kompetentni za razne druge stvari i biti humani ljudi - napominje Dalibor Stević, dekan Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji će 1. juna promocijom 20. generacije profesora razredne nastave obilježiti 25 godina postojanja i rada nedavno je formiran i naučni centar za populacioni razvoj.