latinica  ћирилица
24/05/2018 |  14:24 ⇒ 14:24 | Autor: SRNA

Počeli "Dani Srebrenice"

Mini-izložbom glinenih figurica nastalih na kreativnim radionicama djece i mladih u lokalnom udruženju "Krea tera" i sa korisnicima centara za mentalno zdravlje iz Srebrenice i Vlasenice danas je počela tradicionalna kulturno-sportska i privredna manifestacija "Dani Srebrenice 2018".
"Dani Srebrenice 2018" - Foto: SRNA
"Dani Srebrenice 2018"Foto: SRNA

Program ove desetodnevne manifestacije nastavljen je u Narodnoj biblioteci Srebrenica, koja je danas pokrenula akciju "Učlani se, čitaj" s ciljem popularizacije knjige i ukazivanja na značaj čitanja za ukupno obrazovanje.

U toku ove akcije svi koji žele mogu se za samo jednu KM učlaniti u ovu biblioteku, a svaki deseti učlanjeni čitalac, u okviru akcije koja traje do 7. juna, dobiće po jednu knjigu na poklon.

Za početak manifestacije bio je najavljen turnir u malom fudbalu i takmičenje u nadvlačenju konopca, ali ti sadržaji nisu održani.

Priređena je izložba fotografija Nacionalnog parka "Drina" u Kulturnom centru koja će biti otvorena u 16.00 časova.

U Skelanima kod Srebrenice danas će biti predstavljeni rezultati rada i djelatnost Udruženja žena "Podrinjka" iz tog mjesta.

Zvanično svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za danas u 19.00 časova u Kulturnom centru, u kojem će večeras muzička grupa "Garavi sokak" održati koncert.

Osim defilea maturanata Srednjoškolskog centra, sutra je na programu petnaestih "Dana Srebrenice" predstavljanje knjige pjesama "Iznad svemira" autora Dijane Gagić.

Promocija će biti organizovana u Osnovnoj školi "Kosta Todorović" u Skelanima u 13.00 časova, dok će u Narodnoj biblioteci u Srebrenici u 17.00 časova biti predstavljene knjige "Zbornik o Osatu" autora Radomira Pavlovića i "Srebrenica u oku dječaka" Svetlane Marković.

Manifestacija, koja se organizuje pod motom "Srebrenica, na putu evropske budućnosti", biće zatvorena 2. juna u 20.00 časova na igralištu za male sportove, kada će "Hari Mata Hari" održati koncert.

Pokrovitelji ovogodišnjih "Dana Srebrenice" su predsjednik i Vlada Republike Srpske, te opština Srebrenica, a zlatni sponzor je firma "Gros", koja eksploatiše rudu olova i cinka u Rudniku "Sase".