latinica  ћирилица
24/05/2018 |  15:01 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Dan zapošljavanja u Laktašima

Laktaši su među opštinama Srpske sa najmanjom stopom nezaposlenih. Danas, na Danu zapošljavanja, poslodavci iz ove opštine ponudili su nova radna mjesta.

Šansu na Danu zapošljavanja potražio je i Zoran Ćetojević koji je prije šest godina završio Poljoprivredni fakultet, smjer agronomija.

- Radio bih u svojoj struci, ali ovdje ništa takvo nije ponuđeno, pa sam aplicirao u firme koje su se danas predstavile za neki drugi posao - kaže Ćetojević.

Preko dvadeset poslodavaca ponudilo je 350 radnih mjesta. Poznavaoci prilika kažu da će teško mjesta biti popunjena.

- Ljudi kada traže posao ne pripreme se dovoljno dobro za sam postupak traženja posla, a kada se ne pripremite dobro, onaj ko razgovara sa vama otkrije da niste spremni - kaže Miroslav Vukajlović iz Agencije za posredovanje pri zapošljavanju Spektar.

Zapošljavanje mladih biće u fokusu rada opštinske vlasti.

- U oblasti obrazovanja postoje pokušaji da se promijene određene stvari, te ćemo tako više raditi na obrazovanju kadrova koji su potrebni privredi - kaže Ranko Karapetrović, načelnik opštine.

Dan zapošljavanja Laktaši organizovan je u okviru projekta "Јačanje lokalnih partnerstava za unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti", koji finansira Evropska unija i Međunarodna organizacija rada.