latinica  ћирилица
24/05/2018 |  19:44 ⇒ 20:53 | Autor: RTRS

Fudbaleri "Radnika" osvojili Kup Republike Srpske po šesti put (FOTO)

Fudbaleri "Radnika" postali su najtrofejnija ekipa u Kupu Republike Srpske, osvojivši ga po šesti put.
Kup Republike Srpske - Foto: RTRS
Kup Republike SrpskeFoto: RTRS

U finalu ove godine, odigranom u Prijedoru, "Radnik" je savladao "Krupu" boljim izvođenjem penala. Odluka je pala u šestoj seriji kada je za "Radnik" pogodio Srećković, a penal za "Krupu" nije iskoristio Banović.

U regularnom dijelu veoma zanimljive utakmice viđena su dva gola.

Fudbaleri Radnika osvojili Kup Republike Srpske

"Radnik" je poveo u 40. minutu preko Hadžića, a Krupa je izjednačila preko Milanovića u sudijskoj nadoknadi vremena.

U drugom dijelu najbolju priliku za gol imala je "Krupa" u 84. minutu kada je Makita šutirao, a "Radnik" spasila prečka.

Pomoćnik ministra za sport Dragan Јaćimović rekao je da je ekipa "Radnika" kvalitetnija i iskusnija, ali da i ekipa iz "Krupe" ima mladost koju treba zadržati u Srpskoj.

"Utakmica je bila kvalitetna i vidi se da su dva najkvalitetnija kluba u Republici Srpskoj bila u finalu Kupa, a srećniji je pobijedio", rekao je Јaćimović.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srpske Mile Kovačević uručio je pehar pobjednika Kupa Republike Srpske fudbalerima "Radnika".

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković složio se da je utakmica bila fer, te da je bilo mnogo gledalaca na tribina stadiona "Rudar-Prijedora".

Ova fudbalska utakmica upotpunila je niz svečanosti kojima ovdašnji FK "Rudar Prijedor" obilježava 90-godišnjicu od osnivanja.