latinica  ћирилица
25/05/2018 |  13:13 ⇒ 13:13 | Autor: SRNA

Davidović: Plivački miting - manifestacija od značaja za Srpsku

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović rekla je da je 11. Plivački miting "Banjaluka open 2018", koji će u naredna dva dana biti održan u Banjaluci, prepoznat kao izuzetno važna sportska manifestacija zbog čega je uvršten u manifestacije od značaja za Republiku Srpsku.
Plivanje - Foto: RTRS
PlivanjeFoto: RTRS

"Na ovaj način Republika Srpska pokazuje da ima kvalitetnu infrastrukturu za održavanje ovakvih velikih plivačkih manifestacija i da imamo ljude koji su sposobni kao organizatori da organizuju ovako vrhunska takmičenja, što je izuzetno važno i time pokazujemo našu jačinu i kvalitet u sportu", rekla je Davidovićeva.

Ona je na konferenciji za novinare povodom održavanja ovog sportskog spektakla izjavila da broj takmičara pokazuje kvalitet takmičenja, naglasivši da je Plivački klub "Olimp" iz Banjaluke, koji je organizator mitinga, jedan od najboljih plivačkih klubova u Srpskoj.

Prema njenim riječima, ovaj klub ima grupe plivača koji se bave korektivnim plivanjem, rekreativnim plivanjem, te veliku školu plivanja, što je posebno važno jer je "izuzetno važno da svako dijete i mladi čovjek u Srpskoj treba da zna da pliva".

Davidovićeva je rekla da Ministarstvo porodice, omladine i sporta podržava ovaj turnir finansijski ove godine sa 11.000 KM i poželjela svaki uspjeh organizatoru i turniru.

Vršilac dužnosti predsjednika Plivačkog kluba "Olimp" Željko Panić rekao je da će Plivački miting "Banjaluka open 2018" okupiti u naredna dva dana oko 430 odraslih takmičara iz 12 zemalja svijeta.

Panić je rekao da je Plivački klub "Olimp" 11. godinu organizator ovog plivačkog mitinga koji je ove godine najmasovniji.

Prema njegovim riječima, ovu sportsku manifestaciju ove godine podržaće i Vlada Republike Srpske, na čelu sa premijerkom Željkom Cvijanović koja će ovaj sportski događaj sutra zvanično otvoriti.

Panić je rekao da će na mitingu učestvovati plivači iz bivših jugoslovenskih republika, posebno izdvojivši Srbiju i Sloveniju iz kojih dolazi veliki broj takmičara, kao i plivači iz Kanade, Meksika, Kolumbije, Litvanije i Turske.

On je rekao da će biti organizovan direktan prenos finalnih trka prvog dana takmičenja u saradnji sa medijskim pokroviteljem mitinga, Radio-televizijom Republike Srpske.

Panić je istakao da je za organizovanje plivačkog mitinga na ovom nivou potrebno 35.000 KM.

Ovu manifestaciju podržava i grad Banjaluka, a koordinator za sport u Gradskoj upravi Dejan Travar rekao je da je Plivački klub "Olimp" od velikog značaja za plivanje u Banjaluci, te da je ova manifestacija proglašena manifestacijom od posebnog značaja za grad.

Portparol kompanije "M:tel" Јelena Maksimović rekla da je "M:tel" kao društveno odgovorna kompanija prijatelj ove manifestacije od prve godine, naglasivši da se ona iz godine u godinu razvija i raste i ima sve veći broj takmičara.

"Banjaluka je u maju prepuna mnifestacija koje promovišu prave vrijednosti, zdrav život, sportski duh, a kompanija `M:tel` u okviru svog društveno odgovornog poslovanja promoviše iste te vrijednosti i stoji iza većine ovakvih manifestacija", rekla je Maksimovićeva.

Ovogodišnji promoteri međunarodnog mitinga su plivači "Olimpa" Nikola Bjelajac i Adi Mešetović, koji su zahvalili svom klubu koji im je omogućio da postanu promoteri mitinga.

Bjelajac je rekao da je doputovao iz Amerike da podrži ovu manifestaciju, ističući da je počastvovan time što je promoter manifestacije koja je ove godine takmičarski izuzetno jaka.

Mešetović je rekao da je plivanje na marginama što se tiče sporta, ističući da su neki drugi sportovi više zastupljeni u medijima.

"Činjenica da dolaze plivači iz 12 zemalja dokazuje koliko se vrijedno radilo da se ova tradicija ustali i da svi sa oduševljenjem dolaze u Banjaluku", dodao je Mešetović.

On je istakao da će članovi kluba "Olimp" uraditi sve što mogu da postignu najbolje rezultate.