latinica  ћирилица
25/05/2018 |  14:58 ⇒ 21:54 | Autor: SRNA

U subotu toplo i promjenljivo, povremeno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ u subotu se očekuje toplo i promjenljivo vrijeme, uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Ujutro će biti pretežno suvo, na sjeveru oblačno, a u ostalim predjelima sunčanije, uz malo oblaka, dok je oko rijeka moguća prolazna magla.

Prije podne na sjeveru, duž rijeke Save, moguća je prolazna jača oblačnost koja će donijeti povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sredinom dana pljuskovi će se javiti na zapadu i premiještaće se ka istoku, dok će na krajnjem sjeveru i jugu ostati suvo i sunčano.

I dalje će biti uslova za jače pljuskove ponegdje, a moguća je i pojava grada.

Duvaće slav vjetar, pri pljuskovima umjeren, istočni ili promjenljiv.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 32 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 14.00 časova: Han Pijesak 15 stepeni, Sokolac 18, Kalinovik 20, Gacko i Nevesinje 22, Krupa na Uni 24, Srebrenica 25, Banjaluka, Bileća i Foča 26, Bijeljina, Trebinje i Doboj 27 i Višegrad 28 stepeni Celzijusovih.