X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
25/05/2018 |  15:03 ⇒ 16:20 | Izvor: SRNA

Vlado Đajić imenovan za generalnog direktora UKC-a

Vlada Srpske imenovala je Vladu Đajića za generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.
dr Vlado Đajić, direktor UKC RS - Foto: RTRS
dr Vlado Đajić, direktor UKC RSFoto: RTRS

Ova odluka objavljena je juče u Službenom Glasniku Republike Srpske i samim tim stupa na snagu danas, saopšteno je iz UKC Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je u posljednjih godinu dana, od kada Đajić obavlja funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora, urađeno mnogo na stabilizaciji poslovanja UKC-a, a nakon dužeg vremena prvi put se isplaćuju bruto plate i prevoz za radnike.

U saopštenju se dodaje da poslovodstvo UKC-a konstantno ulaže u znanje medicinskog osoblja putem organizovanih edukacija iz svih medicinskih oblasti u eminentnim evropskim zdravstvenim centrima.

"Uspjeli smo dovesti i najbolje stručnjake iz regiona kao saradnike i samim tim olakšali liječenje našim pacijentima koji većinu zdravstvenih usluga imaju na jednom mjestu", ističe se u saopštenju.

Iz UKC navode da očekuju istorijski momenat - završetak rekonstrukcije i izgradnje UKC Republike Srpske sa kojim postaju najmodernija bolnica u regionu.

"Sa preseljenjem hirurgije sa lokacije u centru grada na lokaciju Paprikovac težimo da budemo vodeći regionalni zdravstveni centar koji ima najstručniji kadar, najbolju opremu i prostor, a sve s ciljem pobljšanja zdravstvene usluge našim pacijentima", dodaje se u saopštenju.