latinica  ћирилица
25/05/2018 |  21:22 ⇒ 21:29 | Autor: RTRS

Elektokrajina gradi novi objekat u Krupi na Vrbasu

Radnici Elektrokrajine u Krupi na Vrbasu, uskoro će dobiti adekvatan radni prostor. Izgradnja objekta površine 400 kvadratnih metara i vrijednosti pola miliona KM, danas je i ozvaničena.

Tristosedamdesetpet kvadrata radnog prostora u ukupnoj vrijednosti od 600.000 KM, Elektrokrajina gradi iz vlastitih sredstava. Umjesto u dotrajalom montažnom objektu i iznajmljenim prostorijama, radnici će od decembra u adekvatan radni prostor.

- Radnici ako nemaju dobar smještaj, ako nisu zadovoljni, onda od njih ne možete očekivati neke posebno dobre rezultate - kaže Dragan Mijatović, rukovodilac rejona Krupa na Vrbasu.

Da će iz dobre investicije proizaći dobri rezultati, smatra i menadžment. Distributivno u sistemu Elektroprivrede, Elektrokrajina je najveće preduzeće i pokriva gotovo 50 odsto teritorije Srpske. Novi objekat, vjeruju, unaprijediće poslovne rezultate.

- Ovaj objekat je veoma značajan za preduzeće, a posebno za kupce električne energije i naše radnike koji su radili u nemogućim uslovima. Da bismo počeli sa gradnjom, morali smo prvo popraviti poslovni rezultat, smanjiti distributivne gubitke i povećati naplatu da bismo mogli vlastita sredstva ulagati za te namjene - ističe Seka Kuzmanović, direktorka Elektrokrajine.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović kaže da o snazi i uspješnosti Elektrokrajine dovoljno govori činjenica da ovo preduzeće zapošljava više od 1.750 radnika-

- To govori i o senzibilitetu Elektrokrajine u smislu prepoznavanja potrebe za novim ljudima, novim kadrovima - kaže Savanović.

Objekat će uz poboljšanje uslova za radnike, pružiti i kvalitetniju uslugu potršačima, jer će u okviru njega biti i jedna kancelarija za podnošenje zahtjeva.