latinica  ћирилица
26/05/2018 |  11:29 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Bijeljina: Dom zdravlja obilježio krsnu slavu- Svetog Ćirila i Metodija

Zaposleni u Domu zdravlja Bijeljina svečano su obilježili krsnu slavu ove ustanove - i godinu uspješnog poslovanja. Ova zdravstvena ustanova imala je pozitivno finansijsko poslovanje u prošloj godini i unaprijedila uslove za rad i za liječenje pacijenata.

U Domu zdravlja Bijeljina nedavno je otvoren novi objekat radiologije. Uskoro počinje sa radom ambulanta u Novoj Јanji.

Ova zdravstvena ustanova, trenutno, na specijalizaciji ima 13 ljekara.

"Izvršili smo kompletno opremanje i preseljenje u novi objekat radiologije. Završili smo i preseljenje kompletnog vešeraja koji je bio dislociran u Јanji, a do kraja godine uradićemo opremanje sterilizacijom po svjetskim standardima", ističe Duško Milovanović, direktor Doma zdravlja Bijeljina.

"Trenutno na specijalizaciji imamo ljekara iz ginekologije, dva ljekara iz radiologije, dva iz urgentne medicine i osam ljekara porodične medicine", navodi Igor Novaković, ljekar porodične medicine.

Do kraja 2020. godine u Domu zdravlja svi nosioci timova trebalo bi da budu specijalisti porodične medicine.

Sada, zdravstvenu zaštitu građanima Bijeljine pruža 55 timova porodične medicine u 24 sektorske ambulante.

"Uskoro će biti puštena u rad ambulanta u Novoj Јanji, imamo konstantan trend poboljašanja usluge našim pacijnentima", kaže Novaković.

Povodom krsne slave Doma zdravlja, direktor Duško Milovanović uručio je jubilarne nagrade zaposlenima, ističući da je ova zdravstvena ustanova imala odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Fondom zdravstvenog osiguranja i Gradskom upravom.