X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
26/05/2018 |  15:42 ⇒ 15:44 | Izvor: SRNA

Modriča- "Rodbinski sastanak" u Bolnici za hroničnu psihijatriju

U Bolnici za hroničnu psihijatriju u Modriči danas je održan "rodbinski sastanak", druženje zaposlenih i pacijenata sa članovima njihovih porodica i gostima.
Modriča - Foto: ilustracija
ModričaFoto: ilustracija

Na ovom, 18. po redu sastanku, okupilo se oko 300 članova porodica pacijenata, predstavnika lokalne uprave, Srednje medicinske škole iz Bijeljine, te zdravstvneih ustanova iz Modriče i Šamca.

Direktor Bolnice Milenko Đukić rekao je da je ovo prilika da članove porodica njihovih pacijenata, kao i goste upoznaju sa uslovima boravka i liječenja.

Đukić je istakao da je ovaj rodbinski sastanak veoma važan za pacijente, koji uz održavanje kontakata sa porodicom i prijateljima, poboljšava proces liječenja i oporavka.

On je pozvao rodbinu i poznanike da posjete srodnike koji su u bolnici na liječenju, te ocijenio dobrom saradnju zaposlenih i porodica.

Đukić je napomenuo da je finansijskim sredstvima Mnistarstva zdravlja i socijelne zaštite i Fonda zdravstvenog osiguranja Repbulike Srpske obezbijeđeno normalno funkcionisanje Bolnice.

On je istakao da su između dva rodbinska sastanka, sredstvima donatora u iznosu od 150.000 KM sanirana stolarija i mokri čvor u dva objekta, ugrađen video nadzor, nabavljena medicinska oprema i kreveti sa automatskim podršavanje na odjeljenju za nepokretne pacijente.

Pacijent Koviljka Miličević /65/ iz Trebinja rekla je da je dvije godine na liječenju u Modriči, da je zadovoljna radom zaposlenih, terapijom, smještajem i hranom.

Miličevićeva, nekadašnja radnica Tvornice alata u Trebinju, kaže da zbog dalekog puta muž i sin nisu danas došli.

Na liječenju Bolnici za hroničnu psihijatriju nalazi se 275 pacijenata, a na listi čekanja je petoro lica. Bolnica ima 157 zaposlenih, podaci su ove ustanove.