latinica  ћирилица
26/05/2018 |  17:08 ⇒ 17:21 | Autor: SRNA

Pavić: Krušedolski sabor pokazuje zajedništvo Srba

Krušedolski sabor je mjesto gdje se pokazuje zajedništvo Srba, čuva sjećanje na postradale Srbe i na bogatu istoriju srpskog naroda, izjavio je predsjednik DNS-a Marko Pavić, koji je danas, kao počasni gost, prisustvovao Krajiškom crkveno-narodnom saboru "Krušedolska zvona".
Marko Pavić i Episkop sremski Vasilije - Foto: RTRS
Marko Pavić i Episkop sremski VasilijeFoto: RTRS

"Čast mi je biti ovdje, čast mi je što sam počasni gost ovog velikog sabora, ali najveća čast mi je što sam sa svojim narodom iz svih dijelova regiona i dijaspore", rekao je Pavić.

Iz DNS-a su saopštili da su domaćini o Pavićevom radu istakli da je "doajen srpske političke scene i jedan od istinskih stvaralaca i čuvara Republike Srpske".

Episkop sremski Vasilije danas je u manastirskoj crkvi Blagoveštenja Presvete Bogorodice služio Svetu arhijerejsku liturgiju, a potom i parastos za sve postradale Srbe tokom 20. vijeka. Nakon toga održan je kulturno-umjetnički program.

"Krušedolska zvona 2018" organizovali su Asocijacija izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, Zavičajni klub "Slavonija" iz Inđije, Eparhija sremska, te Veljko Vukelić, privrednik iz Republike Srpske koji danas radi u Inđiji.

Organizaciju Sabora "Krušedolska zvona 2018" podržalo je i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.