latinica  ћирилица
27/05/2018 |  10:22 | Autor: Blic

Mažić bi poslije LŠ mogao da sudi i finale Mundijala

Najboljem srpskom sudiji Miloradu Mažiću ukazana je velika čast, pošto je delegiran da sudi finale Lige šampiona između Reala i Liverpula (3:1). I posao je odradio savršeno, pošto je sa svojim pomoćnicima dijelio pravdu za desetku.
Milorad Mažić  (Foto:UEFA) -
Milorad Mažić (Foto:UEFA)

Od početka meča je situaciju na terenu držao pod kontrolom, odlično se kretao i u skladu s tim je donosio vrhunske odluke. Pritom, jasno je zvijezdama jednog i drugog kluba pokazivao da je on taj koji presuđuje, pa je u startu sasjecao eventualne njihove prigovore ili pokušaj simuliranja.

Na taj način je samo potvrdio da UEFA nije pogriješila što je baš njega izabrala da sudi finale elitnog takmičenja, ali se i kandidovao da sudi samu završnicu Svjetskog prvenstva, koje je na programu od 14. juna do 15. jula. Možda i meč za titulu, zašto da ne?

Uostalom, ne bi to bio prvi put da arbitri u kratkom vremenskom periodu sude finala dva najznačajnija fudbalska takmičenja. Prva takva situacija bilaje 2010. godine, kada je Englez Hauard Veb bio delegiran za Ligu šampiona, a dva mjeseca kasnije i za Mundijal.

Četiri godine kasnije Nikola Ricoli je bio glavni sudija u finalu Svjetsog prvenstva, dok je 2013. dijelio pravdu u meču za trofej u Ligi šampiona.

Milorad Mažić je u potpunosti opravdao povjerenje Evropske fudbalske federacije, pa se postavlja pitanje može li on da bude treći arbitar koji će suditi u finalima dva tako velika takmičenja.