latinica  ћирилица
27/05/2018 |  10:27 | Autor: RTRS

Golden Stejt zakazao majstoricu Hjustonu

Košarkaši Golden Stejta savladali su Hjuston u šestoj utakmici finala zapadne konferencije NBA lige sa 115:86 (22:39, 29:22, 33:16, 31:9) i tako zakazali posljednju, sedmu borbu, odnosno majstoricu.
Hjuston - Foto: Getty Images
HjustonFoto: Getty Images

"Ratnike" je do izjednačenja u seriji vodio Klej Tompson koji je imao možda i najbolju partiju u čitavom plej-ofu do sad, 35 poena uz šest skokova (šut za tri 9/14).

Iako su Stef Kari (29p, 6as, 5sk) i Kevin Durent (23p, 4as, 7sk) odigrali "nešto slabije", Tompson je to lako nadomjestio, preuzevši ulogu glavnog na parketu.

- Ne znam da li sam rođen za ovo, ali sam se svakako "ubio" radeći kako bih došao do ove tačke. Mislim... Može se reći da sam rođen za ovo - istakao Klej poslije zasluženo dobijene nagrade za igrača utakmice.

DŽejms Harden nije bio daleko od njega, a postigao je 32 poena uz devet asistencija i sedam skokova. Predvodnik Hjustona je pogodio četiri trojke iz 12 pokušaja, ali i da ih je sve ubacio, vjerovatno ne bi uspio da preokrene situaciju na parketu

Posljednji meč u seriji igra se na terenu Roketsa, a pobjednik tog meča će ići u veliko finale sa boljim iz serije Boston - Klivlend, gdje je takođe 3:3.