latinica  ћирилица
27/05/2018 |  11:16 | Autor: SRNA

Milišić: Kancelarija u cilju zaštite srpske imovine

Predsjednik Asocijacije udruženja raseljenih, povratnika i izbjeglica u Republici Srpskoj Vojislav Milišić smatra da će početak rada kancelarije u Srpskoj za pomoć o imovini u FBiH imati veliki značaj radi zaštite i sprečava zloupotrebe srpske imovine u tom entitetu.
Vojislav Milišić - Foto: ilustracija
Vojislav MilišićFoto: ilustracija

"Početak rada ove kancelarije imaće veliki značaj da pomogne da se napravi više reda u zemljišnim knjigama u FBiH, kako bi imovina čiji su vlasnici Srbi kroz papire prešla u njihovo vlasništvo", rekao je Milišić.

On je rekao da je u proteklom ratu raseljen veliki broj srpskog stanovništva iz FBiH zbog čega nisu redovno vođene ostavinske rasprave i riješeni imovinski odnosi.

"Najviše zemljišta u BiH je u vlasništvu Srba, zbog čega Srbi imaju interes da se otvori ova kancelarija kako bi se konačno riješilo pitanje njihove imovine u FBiH", kaže Milišić.

On je rekao da se srpska imovina u FBiH zloupotrebljava tako što druga lica bez nadokande koriste imovinu, prodajom imovine trećim licima, izdavanjem u zakup srpske imovine, te bespravnom sječom srpske šume.