latinica  ћирилица
27/05/2018 |  13:05 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

Modriča: Održan prvi susret obdaništa Dobojske regije

U Modriči je održan prvi susret obdaništa Dobojske regije. U sportskim nadmetanjima učestovalo je pet vrtića iz Teslića, Dervente, Broda, Šamca i Modriče. Vesela dječija graja ispunjavala je cijeli dan modričku sportsku dvoranu.
Doboj - Susret obdaništa - Foto: RTRS
Doboj - Susret obdaništaFoto: RTRS

Mališani iz Broda, Šamca, Dervente, Teslića i Modriče takmičili su se u deset disciplina. Cilj je bio druženje ali i učenje najmlađih da prihvate i pobjedu i poraz.

"Bilo je veoma lijepo stvarati kod djece naviku da prihvataju i poraze i pobjede jer njih svaki poraz pogađa, a mi smo tu da već od ovog uzrasta to kanališemo na najbolji način", kaže Dragica Brdašević, vaspitačica i ruvokidilac takmičenja.

"Kroz ovo druženje koje smo nazvali "pozrnica prijateljstva" želimo da se djeca zbliže, da se malo takmičimo, ali više da se družimo", ističe Ljubica Đekić, direktorica vrtića "Naša radost" Modriča.

Najuspješniji su bili vrtić "Naša radost" iz Modirče, vrtića "Trol" iz Dervente, "Palčić" iz Teslića, "Beli anđeo" iz Broda i šamački vrtić "Radost".

"Djeca nas uvijek spajaju, pa je i ovo odlična prilika da sada ovu raspjevanu i razdragnu djecu bodrimo na najbolji način", naglašava Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

U prepunoj sportskoj dvorani održano je prvo druženje mališana iz vrtića dobojske regije, povod je bio otvaranje novog vrtića u Modriči. Dogovoreno je da ova manifestacija postane tradicija i da svake godine bude održana u nekom drugom gradu.