latinica  ћирилица
27/05/2018 |  14:11 | Autor: SRNA

Na maratonu Stazama Branka Ćopića više od 500 učesnika

Na ovogodišnjem maratonu Stazama Branka Ćopića, danas je u različitim trkama nastupilo ukupno 557 učesnika iz 16 zemalja.

Na ovoj atletskoj manifestaciji nastupilo je 85 maratonaca, 118 polumaratonaca i 354 učesnika trke građana.

Otvarajući manifestaciju, zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da ovaj maraton svake godine postaje sve masovniji i organizaciono jači.

- Manifestacija je značajna za Novi Grad u smislu turističke promocije naše opštine - rekao je Lukač.

Istakao je da je manifestacija zahtjevna za organizatore zbog činjenice da se odvija na teritoriji dvije opštine - Novi Grad i Krupa na Uni, ali je zahtjevna i za učesnike zbog konfiguracije terena.

Učesnike maratona jutros je u Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića, pozdravio načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić.

Maratonci od 10.00 časova trče stazu dugu 42 kilometra od Hašana do Novog Grada. Polumartonci su startovali u 11.00 časova, od Rađenović mosta i trče 21 kilometar do Novog Grada.

Trka građana na pet kilometara počela je u 11.00 časova kada je manifestacija i svečano otvorena.

Ove godine, u sklopu maratona, prvi put se održava i prvenstvo Republike Srpske u maratonu, a prijavljeno je 16 učesnika.

Generalni pokrovitelji manifestacije su kabinet predsjednika Vlade Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i opština Novi Grad.

Maraton su podržali i opština Krupa na Uni i brojni sponzori.