latinica  ћирилица
28/05/2018 |  09:10 | Autor: RTS

NBA: Istok pripada Lebronu, Klivlend ponovo u finalu! (VIDEO)

Pobjedom od 87:79 u sedmom, odlučujućem meču u Bostonu protiv domaćih Seltiksa, košarkaši Klivlenda predvođeni fenomenalnim Lebronom DŽejmsom izborili su plasman u novo finale NBA lige.
NBA - Foto: ilustracija
NBAFoto: ilustracija

U ispunjenom "Ti-Di gardenu" viđena je veoma uzbudljiva, neizvjesna, fizička i neefikasna utakmica, koju su Kavsi uspjeli da prelome u svoju korist u posljednjem kvartalu.

U ispunjenom "Ti-Di gardenu" viđena je veoma uzbudljiva, neizvesna, fizička i neefikasna utakmica, koju su Kavsi uspjeli da prelome u svoju korist u posljednjem kvartalu.


 
Novu partiju za istoriju prikazao je bez sumnje najbolji igrač današnjice, Lebron "kralj" DŽejms, kojem je jedna asistencija nedostajala za tripl-dabl učinak. Postigao je 35 poena, uhvatio 15 lopti i podijelio 9 uspješnih pasova, odigravši svih 48 minuta!

Veliku pomoć imao je od DŽefa Grina, strijelca 19 poena. DŽej-Ar Smit je dodao 12, a Tristan Tompson imao po deset poena i skokova.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je fantastični i hrabri ruki DŽejson Tejtum, koji je meč završio sa 24 poena i sedam skokova, uz zakucavanje preko Lebrona.

Al Horford je imao 17, Markus Moris 14 a DŽejlen Braun 13.

Kavsi, koji su četvrti put zaredom šampioni Istočne konferencije, u velikom finalu čekaju boljeg iz duela Hjustona i Golden Stejta, gdje je trenutno 3-3.