latinica  ћирилица
28/05/2018 |  13:08 ⇒ 29/05/2018 | 07:41 | Autor: RTRS

Izgorio autobus koji je prevozio đake banjalučke Ekonomske škole na ekskurziju

Autobus koji je vozio učenike banjalučke Ekonomske škole na ekskurziju u Veronu, izgorio je u Italiji. Povrijeđenih đaka nema. Na Јutjubu je objavljen amaterski snimak požara.

Povrijeđenih đaka nema, potvrđeno je za RTRS iz agencije "Star Travel" koja je organizator putovanja.

Kako saznajemo, nesreća se dogodila kada je motocikl, nakon sudara sa vozilom, udario u autobus i prouzrokovao požar.

Motociklista, u kritičnom stanju, prevezen je helikopterom u Veneciju.

Iz škole je navedeno da djeca nisu povrijeđena, a isto potvrđuje i putnička agencija, zadužena za prevoz djece.

Banjalučke gradske vlasti će pomoći učenicima u Italiji

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je sa grupom roditelja maturanata banjalučke Ekonomske škole koji su izrazili želju da djeca prekinu ekskurziju i vrate se kući poslije jutrošnje saobraćajne nezgode u Italiji u kojoj je izgorio njihov autobus zajedno sa prtljagom i svim ličnim stvarima, te istakao da je ka njima već upućen autobus.

Prema posljednjim informacijama, svi učenici se osjećaju dobro i, na sreću, nema povrijeđenih u jutrošnjoj, teškoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj je u potpunosti izgorio autobus u kojem su učesnici prevoženi na ekskurziju.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, rekao je da je su vlasti Grada Banjaluka u kontaktu sa konzulatom BiH u Milanu i da je dogovoreno da se učenicima izdaju privremene putne isprave, pošto im je prtljag ostao u zapaljenom autobusu.

- Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila tako što je jutros, oko 9.30 časova, na nekih 20-tak kilometara od Lido di Јesola, motociklista podletio pod autobus, nakon čega je autobus u potpunosti izgorio zajedno sa svim stvarima. Na sreću, niko nije povrijeđen i to je ono što je najvažnije. Nakon prvih informacija o nesreći, stupili smo u kontakt sa MIP-om BiH i vlastima Lido di Јesola, koje su ponudile na raspolaganje svaku vrstu pomoći kako bi prebrodili ovu situaciju. Sad je prioritet da im se izdaju privremene putne isprave, što je već dogovoreno sa konzultom BiH u Milanu, te da im se pomogne u obezbjeđenju potrebnih stvari, s obzirom na to da je prtljag izgorio zajedno sa autobusom - rekao je Banjac.

On je dodao da su gradske vlasti u stalnom kontaktu sa nastavnicima koje učenike prate na ekskurziji, te da će potruditi da im pomognu da nastave putovanje.