latinica  ћирилица
28/05/2018 |  13:28 ⇒ 13:37 | Autor: RTRS

Banjaluka: Počela izgradnja vodovoda u Drakuliću (FOTO)

U banjalučkom naselju Drakulić danas su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže. Dužina mreže je 700 metara, a radove izvodi preduzeće Vodovod Banjaluka.
Počela izgradnja vodovoda u Drakuliću (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Počela izgradnja vodovoda u Drakuliću (Foto: banjaluka.rs.ba)

Izgradnjom vodovodne mreže, biće riješen problem snabdijevanja vodom za oko 20 domaćinstava u naselju Drakulić, koji su do sada koristili javnu česmu ili lokalne izvore, rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Drakulić, Željko Dojčinović.

Kako je istakao gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, vrijednost radova na vodovodnoj mreži je nešto više od 100.000 KM.

- Ove godine je u planu da se radi 17 vodovoda na području grada, jedan dio iz redovnih budžetskih sredstava, dok će drugi dio biti dopunjen iz rebalansa, te iz sredstava Vlade Republike Srpske za kapitalne investicije. Na nekoliko vodovoda su već započeti radovi, a ovdje imamo u planu izgradnju vodovoda dužine oko 700 metara - istakao je Radojičić.

 

Direktor banjalučkog Vodovoda, Zoran Popović, rekao je da bi radovi na izgradi vodovodne mreže u Drakuliću trebalo da budu završeni za 20 dana.

- Savjet MZ Drakulić jesenas je kandidovao ovaj projekat kroz koji će oko 45 domaćinstava biti priključeno na vodovodnu mrežu. Imamo dosta problema sa javnim česmama i nastojaćemo u narednom periodu da to riješimo - rekao je Popović.