latinica  ћирилица
28/05/2018 |  14:24 ⇒ 20:22 | Autor: RTS

Polufinale košarkaške Superlige Srbije: Zvezda dočekuje Partizan

Košarkaši Crvene zvezde od 18 časova dočekuju vječitog rivala Partizan u prvom meču polufinalne serije Superlige Srbije. U finale će ekipa koja prva dođe do dvije pobjede.
Večiti rivali u borbi za finale domaće lige - Foto: RTS
Večiti rivali u borbi za finale domaće ligeFoto: RTS

Ranije nego što su vjerovatno planirali, crveno-bijeli i crno-bijeli "ukrstiće koplja" u borbi za finale, u koje će se plasirati tim koji prvi ostvari dvije pobjede.

Zvezda u ove duele i finiš sezone ulazi "pod moranjem", pošto je Kup izgubila upravo od Partizana u Nišu, dok su tron regionalnog takmičenja prepustili Budućnosti. Ostaje im dakle još domaća titula, kako bi se koliko-toliko spasila sezona.

"Nismo uzimali obzir da li se igra na dvije ili tri pobjede. Prva pobjeda daje ogromne šanse za prolaz. Mirno ulazimo u meč, ali sa velikom energijom i srcem kako bismo odbranili nešto što su naši prethodnici osvojili", poručio je Milenko Topić, trener Crvene zvezde, u najavi ovog prvog duela.

Njegov kolega sa druge strane Nenad Čanak takođe želi trofej u domaćem prvenstvu, bez obzira što se sa Zvezdom igra ranije nego obično.

"Manjak derbija daje veću draž polufinalnoj seriji. Motiv će biti na visokom nivou i jednih i drugih. Prednost domaće publike umije da bude kontrateg. Nije to odlučujući faktor", rekao je Čanak.

Utakmica u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u 18 časova, a drugi susret zakazan je za srijedu.

U drugom polufinalu sastaju se FMP iz Železnika i Borac iz Čačka.