latinica  ћирилица
28/05/2018 |  15:56 | Autor: SRNA

Radojičić: Upućen autobus u Italiju za maturante

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je sa grupom roditelja maturanata banjalučke Ekonomske škole koji su izrazili želju da djeca prekinu ekskurziju i vrate se kući poslije jutrošnje saobraćajne nezgode u Italiji u kojoj je izgorio njihov autobus zajedno sa prtljagom i svim ličnim stvarima, te istakao da je ka njima već upućen autobus.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

"U kontaktu sa turističkom agencijom, koja je organizovala putovanje, potvrđeno nam je da je u Italiju već upućen autobus kojim bi djeca koja to žele bila vraćena kući", rekao je Radojičić.

Radojičić je prenio roditeljima danas u Gradskoj upravi da su gradske vlasti od jutros u stalnom kontaktu sa Konzulatom BiH u Milanu, iz kojeg su dobili uvjeravanja da će sva djeca dobiti privremene putne isprave, pošto su im pasoši izgorjeli zajedno sa prtljagom.

On je istakao da će gradske vlasti učiniti sve što je u njihovoj moći da se izađe u susret zahtjevima roditelja, naravno, u zavisnosti od volje samih učenika, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saobraćajnoj nezgodi, koja se jutros oko 9.30 časova dogodila na dvadesetak kilometara od italijanskog ljetovališta Lido di Јezolo, u potpunosti je izgorio autobus koji je prevozio grupu maturanata Ekonomske škole.

Iz Gradske uprave navode da niko od 51 maturanta, koji su bili u autobusu, nije povrijeđen, a da su djeca trenutno u Lido di Јezolu, gdje su im lokalne vlasti pružile pomoć i privremeno ih smjestile u prihvatilište lokalnog Crvenog krsta, gdje čekaju da dobiju privremene putne isprave.