latinica  ћирилица
31/05/2018 |  11:19 ⇒ 12:07 | Autor: RTRS

Akcija "Kod": Pripadnici PU Prijedor lišili slobode dva lica

U okviru akcije pod nazivom "Kod", pripadnici Policijske uprave Prijedor, u saradnji sa prijedorskim Okružnim tužilaštvom, lišili su slobode dva lica, osumnjičena da su počinila tri teža imovinska krivična djela, saopšteno je na vanrednoj konferenciji za novinare, održanoj u Policijskoj upravi u Prijedoru.
PU Prijedor - pres - Foto: RTRS
PU Prijedor - presFoto: RTRS

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o tridesetšestogodišnjem Čedomiru Nikoliću i tridesetogodišnjem Dariu Taškovu iz Novog Grada, koji se sumnjiče da su ovim krivičnim djelima prisvojili novac, nakit i oružje u vrijednosti od oko 80.000 KM.

Očekuje se odluka nadležnog tužilaštva o tome da li će biti izrečene mjere pritvora za počinoce ovih krivičnih djela.

"Od svih krivičnih djela, u pitanju je jedno razbojništvo iz 2016. godine, jedna teška krađa krajem 2017. godine i jedna teška krađa koja je izvršena u novogodišnjoj noći 31. decembra na 1. januar koja je kroz biltene MUP-a evidentirana kao najteži bezbjednosni događaj posljednje novogodišnje noći", kaže Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor.

"Osumnjičena lica Č. N. I D. T. se terete da su 27. juna 2016. godine zajedno sa još jednim licem na magistralnom putu Novi Grad – Kostajnica, uz prijetnju upotrebe vatrenim oružjem, od oštećenog lica otuđili novac u iznosu od 32.000 KM, vatreno oružje, pištolj, zlatni lanac i torbicu sa ličnim dokumentima, čime su počinili krivično djelo razbojništva. Materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi oko 39.000 KM", navodi Goran Mikanović, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor.