latinica  ћирилица
06/06/2018 |  09:19 ⇒ 12:49 | Autor: SRNA

Odobreno 26 zahtjeva za liječenje djece u inostranstvu

Republički Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu je u prvih pet mjeseci rada odobrio 26 zahtjeva za liječenje djece u inostranstvu, za šta je izdvojeno oko 1,1 milion KM.
Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljele djece -
Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljele djece

Vršilac dužnosti direktora ovog fonda Јasminka Vučković rekla je "Nezavisnim novinama" da je na liječenje do sada upućeno 23 djece i da su nedavno uplaćena i sredstva za sedmoro djece zbog genetskih ispitivanja u inostranstvu, koja će biti vršena na klinikama u Španiji i Njemačkoj.

Ona je navela da se na računima Fonda solidarnosti trenutno nalazi oko 2,6 miliona KM, da se stanje na računu svakodnevno ažurira i da je dostupno na sajtu Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Na tom sajtu vidljivi su i kompletni izvodi iz banaka, pa javnost može da prati i sve uplate i isplate sa računa, odobrene zahtjeve i slično.

Fond solidarnosti je počeo sa radom 1. januara, a finansira se posebnim doprinosima - iz budžeta Vlade Srpske, budžeta opština i gradova, od kupljenih automobila u javnom sektoru i neto plata zaposlenih u Srpskoj.

Procenat koji se izdvaja od neto plata za Fond solidarnosti je 0,25 odsto, dok se iz budžeta Vlade, opština i gradova Srpske izdvaja 0,025 odsto