latinica  ћирилица
07/06/2018 |  21:04 ⇒ 22:05 | Autor: RTRS

Argentina- Ukrali tri miliona sličica za album Mundijala

Naoružani muškarci upali su u štampariju izdavačke kuće Panini u Argentini i, pod prijetnjom oružjem, ukrali nekoliko stotina hiljada samoljepljivih sličica za album Svjetskog prvenstva u fudbalu - Rusija 2018.
Sličice za Mundijal 2018. u Rusiji (foto: lanacion.com.ar) -
Sličice za Mundijal 2018. u Rusiji (foto: lanacion.com.ar)

Petorica muškaraca upala su u štampariju u gradiću Munro, u predgrađu Buenos Ajresa, i natjerali zaposlene da utovare više od 600 kutija sa sličicama u njihov kamion.

U svakoj kutiji zapakovano je 1.000 kesica, od kojih svaka sadrži po pet sličica sa fotografijama igrača različitih fudbalskih reprezentacija učesnica Mundijala, tako da ukupno ukradeno tri miliona sličica.

Argentinska policija je potvrdila krađu.

Kesice sa sličicama u Evropi se prodaju po cijeni od 50 centi, što je 60 dolarskih centi po komadu. Policija je saopštila da ukupna vrijednost ukradenih sličica 360.000 dolara.

Bezbjednosne kamere u štampariji nisu uspjele da snime lica pljačkaša koji su u bjekstvu, pa je njihova identifikacije otežana.

Ostaje nejasno šta lopovi namjeravaju da urade sa ukradenim sličicama, iako se pretpostavlja da će one završiti na crnom tržištu po nižoj cijeni od zvančne.

Tražnja za sličicama fudbalera povećava se svugde u svijetu kako se Svjetsko prvenstvo sve više približava.