latinica  ћирилица
09/06/2018 |  15:27 | Autor: RTRS

Putin Porošenku: Hitno osloboditi uhapšene ruske novinare

Ruski predsjednik Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora sa predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom izjavio da je neophodno po hitnom postupku osloboditi ruske novinare koji su uhapšeni na teritoriji Ukrajine, saopštila je pres-služba Kremlja.
Putin, Porošenko - Foto: Beta/AP
Putin, PorošenkoFoto: Beta/AP

„Posebnu pažnju su predsjednici posvetili humanitarnim pitanjima, a prije svega razmjeni zarobljenika. Putin je naglasio da je neophodno pod hitno osloboditi sve ruske novinare koji su uhapšeni u Ukrajini“, navodi se.

Predsjednici su postigli saglasnost i da ombudsmani obje zemlje dobiju mogućnost da posjete te ljude koji se trenutno nalaze u zatvorima, kako u Rusiji, tako i u Ukrajini.

Putin i Porošenko su razgovarali i o situaciji na jugoistoku Ukrajine, kao i o tome kako teče proces implementacija Minskog sporazuma.

„Na inicijativu ukrajinske strane Putin i Porošenko su razgovarali telefonom. Riječi je bilo i o situaciji na jugoistoku Ukrajine, a sve u svjetlu predstojećeg susreta ministara inostranih poslova Normandijske četvorka, koji je zakazan za 11. jun u Berlinu“, ističe Kremlj.

Izvor: Sputnjik