latinica  ћирилица
14/06/2018 |  08:34 ⇒ 08:43 | Autor: sputniknews.com

Maša i Medo promovišu SP u fudbalu (VIDEO)

Kreatori crtanog filma "Maša i Medvjed" zajedno sa kompanijom Gugl pripremili su seriju obrazovnih crtanih filmova o fudbalu posvećenom Mundijalu, a prva epizoda pod nazivom "Vrijeme fudbala" sakupila je više od milion pregleda na Јutjubu za dva dana, saopštila je pres-služba.
Maša i Medo promovišu SP u fudbalu - Foto: Screenshot/YouTube
Maša i Medo promovišu SP u fudbaluFoto: Screenshot/YouTube

- Naravno, veoma smo zadovoljni što će najpopularniji ruski likovi na svijetu Maša i Medvjed podržati glavni sportski događaj godine - Svjetsko prvenstvo - emitovanjem niza mini-crtanih filmova na devet zvaničnih kanala projekta u aplikaciji Јutjub kids (Јutjub za djecu), kako bi stigli na ekrane miliona djece i njihovih roditelja iz cijelog svijeta - rekao je direktor partnerskog programa Јutjuba u Rusiji, ZND i Izraelu Јurij Hazanov, prenosi njegova pres-služba.

U saopštenju se precizira da je premijera prve epizode održana 11. juna, a za dva dana je video pod nazivom "Vrijeme fudbala" pogledalo više od milion korisnika.

Glavni junak mini serije Maša govori da u sportu uvijek treba da bude poštena igra, poštovanje protivnika i rodna ravnopravnost. Crtani film je objavljen na ruskom, engleskom, francuskom, njemačkom, italijanskom, španskom, portugalskom, ukrajinskom i arapskom jeziku.

Ruska crtana serija "Maša i Medvjed" studija Animakord prvi put je objavljen 2009. godine i danas predstavlja svjetski fenomen: on se prodaje na svim kontinentima i svuda ima ogroman uspjeh. Do danas ukupan broj pregleda sadržaja sa Mašom na Јutjubu iz cijelog svijeta prelazi cifru od 35 milijardi.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu biće održano od 14. juna do 15. jula u 11 gradova Rusije: Moskvi, Sankt Peterburgu, Samari, Saransku, Rostovu na Donu, Sočiju, Kazanju, Kalinjingradu, Volgogradu, Nižnjem Novgorodu i Јekaterinburgu.