latinica  ћирилица
25/06/2018 |  11:29 ⇒ 19:44 | Autor: SRNA

ORUŽЈE U MATUZIĆIMA - Pronađeni raketni bacači, bombe, mine...

Policija je u privatnoj kući u selu Matuzići, u federalnoj opštini Doboj jug, pronašla dva ručna raketna bacača, šest raketa za raketni bacač, tri tromblonske mine, dvije ručne bombe, te 1.350 metaka kalibra 7,62 milimetra, potvrđeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.
Matuzići -
Matuzići

Šef Odsjeka Federalne uprave Civilne zaštite za uništavanje eksplozivnih sredstava Sead Vrana rekao je novinarima da su minsko-eksplozivna sredstva pronađena tokom rušenja privatne kuće i da su uništena u petak, 22. juna, te najavio da će biti nastavljena pretraga ove lokacije zbog sumnje da ima još naoružanja.

"Pronađeni su šest raketa za raketni bacač RPG7, dva ručna raketna bacača M80 64 milimetra, tri tromblonske mine, dvije ručne bombe, jedna improvizovana mina ratne proizvodnje i 1.350 metaka kalibra 7,62 milimetra", precizirao je Vrana.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Kantonalnog tužilaštva nisu odgovorili na upit o detaljima u vezi sa ovim slučajem.

Prema saznanjima Srne, pripadnici MUP-a Zeničkog-dobojskog kantona su prije sedam dana locirali skladište oružja u privatnoj kući u gornjem dijelu sela Matuzići u blizini džamije.

POVEZANE VIЈESTI:
Doboj Јug - pronađeno skladište oružja
Detalji iz dokumenta stranih obavještajnih službi – o naoružavanju paravojnih struktura oko SDA