latinica  ћирилица
26/06/2018 |  10:10 ⇒ 15:47 | Autor: RTRS

Predstavnici Saveza opština i gradova Srpske pozdravili mjeru Vlade o povećanju plata

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je u Banjaluci sa delegacijom Saveza opština i gradova Republike Srpske koju je predvodio predsjednik Saveza, Ljubiša Ćosić.
Predsjednica Vlade Željka Cvijanović sa delegacijom Saveza opština i gradova Srpske - Foto: RTRS
Predsjednica Vlade Željka Cvijanović sa delegacijom Saveza opština i gradova SrpskeFoto: RTRS

Predstavnici Saveza opština i gradova Republike Srpske, pozdravili su mjeru Vlade kojom će radnicima u Republici Srpskoj biti povećane plate.

"Ovo je bila prilika da predstavnicima lokalnih vlasti objasnimo šta će značiti povećanje plata", rekla je Cvijanovićeva i dodala da će gubitke koje lokalne zajednice budu imale uvođenjem ove mjere, biti nadomještene kroz finansiranje određenih projekata.

Cvijanovićeća je podsjetila da Vlada Srpske samo u ovoj godini, putem kapitalnih projekata, u lokalne zajednice ulaže 120 miliona maraka.

Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske, Ljubiša Ćosić, poručio je da postoji potpuna saglasnost za uvođenje ove mjere.

Ćosić je rekao da pozdravlja mjeru Vlade iako će ona donijeti manji prihod u budžetu lokalnih zajednica.

"Ova mjera omogućiće veći broj zaposlenih, tako da će i na taj način biti pokriveni gubici lokalnih zajednica koji će nastati uvođenjem ove mjere", rekao je Ćosić.

Nakon ovog sastanka, održan je i sastanak predsjednice Vlade sa predstavnicima Saveza sindikata i Unije udruženja poslodavaca, kao i sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske u vezi s najavljenim povećanjima plata svim radnicima.

 

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je za RTRS da će trošak povećanja plata, koje će radnici osjetiti na avgustovskoj plati, snositi Vlada s lokalnim zajednicama, te da će je to godišnje koštati 80 miliona KM.

Vlada Srpske juče je i zvanično potvrdila odluku o dodatnom povećanju penzija za 2,5 odsto.