latinica  ћирилица
27/06/2018 |  11:19 ⇒ 15:27 | Autor: RTRS

Cvijanović: Dobra saradnja Vlade i socijalnih partnera (FOTO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa predstavnicima Konfederacije sindikata Srpske.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o mjerama koje je Vlada predložila s ciljem povećanja neto plata zaposlenima u realnom i javnom sektoru u Srpskoj kroz povećanje neoporezivog dijela dohotka.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što između Vlade i socijalnih partnera postoji dobra saradnja i visok stepen razumijevanja, te dodala da je zajednički cilj i strateško opredijeljenje ekonomska stabilnost i unapređenje položaja svih radnika u Republici Srpskoj.

Predstavnici Konfederacije sindikata istakli su da podržavaju predložene mjere Vlade Srpske, te da će u narednom periodu nastaviti da, kroz partnerski odnos sa institucijama Srpske, djeluju u pravcu unapređenja materijalnog položaja zaposlenih.

Cvijanovićeva je naglasila da je posebno značajno to što su predložene mjere osnova za naredne korake koji će uslijediti, te da će Vlada Srpske, kroz dijalog sa socijalnim partnerima, nastaviti da sprovodi aktivnosti koje će služiti rasterećenju privrede i kojima će se intervenisati prema svim radnicima, te da postoji jasno opredijeljenje za povećanje najniže plate za radnike u Republici Srpskoj.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo činjenicoma da Republika Srpska bilježi pozitivne privredne trendove koji omogućavaju da se strateški i ciljano radi na unapređenju položaja svih kategorija stanovništva, saopšteno je iz Boroa Vlade za odnose s javnošću.

Sastanku je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidke zaštite Milenko Savanović.

Cvijanovićeva sa predstavnicima Konfederacije sindikata (Foto: RTRS)

Željko Tepavčević, predsjednik Konferacije sindikata, rekao je novinarima nakon sastanka, da Konfederacija podržava svaku mjeru koja doprinosi poboljšanju materijalnog položaja radnika u Republici Srpskoj.

- Јedna od mjera koja doprinosi tom rješenju je smanjenje oporezivanja, odnosno povećanja neoporezivog dijela dohotka. Naš cilj je postizanja još boljih zakonskih rješenja u narednom periodu, i tu prevashodno mislim na izmjene i dopune Zakona o platama, sve kako bi se nastavile privredne reforme u Republici Srpskoj i privukli i domaći i strani investitori, što bi vodilo stvaranju boljeg poslovnog ambijenta - rekao je Tepavčević.

Potpredsjednik Konfederacije sindikata, Božo Marić, naglasio je da Konferedacija insistira na tome da se zakoni o platama moraju uskladiti sa Zakonom o radu.

Povezane vijesti:

Cvijanović: Iz saradnje sa boračkim udruženjima kreirana pozitivna rješenja

Cvijanović-Savčić: Za 600 boraca mjesečni iznos najniže penzije