latinica  ћирилица
02/07/2018 |  16:04 ⇒ 04/07/2018 | 10:53 | Autor: B92

Vimbldon: Federer prejak za Lajovića, i Krajinović završio učešće!

Rodžer Federer je veoma lako savladao srpskog tenisera Dušana Lajovića sa 3:0 u setovima u prvom kolu Vimbldona 2018. godine.
Vimbldon 2019. - Foto: RTRS
Vimbldon 2019.Foto: RTRS

Federer je u ovom meču pokazao "šta je i koje" i Lajoviću nije prepustio ni promil šansi da mu priprjeti oduzimanjem seta, a kamoli meča.

Švajcarski teniser je pogotovo nemilosrdan bio prilikom svojih servis gemova, jer mu Dušan nije ni jedanput došao ni do izjednačenja, a samo jednom osvojio dva poena prilikom riterna.

Maestralno je igrao aktuelni šampion Vimbldona. Bio je elegantan, precizan i brzog razmišljanja, pa srpskog teniseru nije ostavljao ni trunku vremena za razmišljanje, a meč je završen za samo jedan čas i 19 minuta (6:1, 6:3, 6:4).

Rodžer je, inače, prvi put otkrio javnosti da je zvanično potpisao ugovor sa novim proizvođačem sportske opreme Uniklom. Njega poslije dugo, dugo vremena nećemo gledati više u Najkiju, već u bivšoj odori Novaka Đokovića.

Federer se u drugom kolu sastaje sa objektivno lošijim igračem od Lajovića, a to će biti ili Lukas Lacko iz Slovačke ili Bendžamin Bonzi iz Francuske.

Srpski teniser Filip Krajinović završio je učešće na Vimbldonu već u prvom kolu.

Krajinović je poražen od Čileanca Nikolasa Јarija rezultatom 6:3, 3:6, 7:6 (7-5), 6:4, poslije nešto više od dva i po sata igre.

Momak iz Sombora jeste bio postavljen za 28. nosioca na turniru, ali nije važio za favorita jer zbog problema sa povredama nema kontinuitet od početka sezone.

Nikolas iskoristio je činjenicu da je protivniku ovo bio prvi nastup poslije više od tri mjeseca i napravio brejk u uvodnoj fazi meča, što je iskoristio da dođe do vođstva u setovima.

U drugom je Krajinović uspio da izjednači, zahvaljujući tome što je preživio festival brejk šansi, da bi onda popustio u taj brejku trećem i tada je riješeno pitanje pobjednika.

Filip je u međuvremenu morao da zatraži medicinski tajm aut, Hari je sredinom četvrtog opet oduzeo servis srpskom igraču i tu je bio kraj.

Čileanac će se u drugoj rundi sastati sa boljim iz meča Ričardas Berankis – Mekenzi Mekdonald.

Srpski teniser Laslo Đere elimnisan je na startu Vimbldona, pošto je u prvom kolu izgubio od Italijana Paola Lorencija 7:6 (7:1), 6:7 (3:7), 6:2, 6:4.

Vimbldon se igra od 2. do 15. jula, a titulu brani Rodžer Federer.