latinica  ћирилица
05/07/2018 |  16:09 ⇒ 18:24 | Autor: RTRS

UKC Banjaluka: Urađena operacija kod pacijenta sa urođenom promjenom strane organa

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci prvi put je urađen operativni zahvat kod pacijenta sa urođenim obrnutim rasporedom unutrašnjih organa. Tim ljekara uspješno je obavio operaciju, a zdravstveno stanje pacijenta je dobro.

Sedamdesettrogodišnji Savo Mišić iz Doboja, je u teškom stanju, sa upaljenom aneurizmom trbušne aorte, primljen u Službu za vaskularnu hirurgiju. Zahvaljujući brzoj reakciji ljekarskog tima pacijent je operativno zbrinut i kako kaže osjeća se dobro.

"Prije toga sam imao probleme sa hodanjem, sad, još nisam izašao iz bolnice, ali nadam se da će biti dobro", kaže Savo.

Načelnik Službe za vaskularnu hirurgiju, Milanko Maksić kaže da je ovo prvi put da se susreo sa pacijentom koji ima promijenjenu stranu unutrašnjih organa.

"Čovjek je izliječen, organi stoje na mjestu. Riješili smo problem, koji je mogao da mu ugrozi život, ta sama aneurizma trbušne aorte", ističe Milanko Maksić, načelnik Službe za vaskularnu hirurgiju.

Ponosan je na cijelu ekipu koja je učestvovala u ovom složenom operativnom zahvatu.

"Moraju da imaju mnogo znanja i puno vještina da bi obavljale posao njege bolesnika, pogotovo bolesnika, koji su jako teški i komplikovani kao što je ovaj pacijent", navodi Milanka Azarić, glavna sestra Službe za vaskularnu hirurgiju.

Bolje uslove za rad zaposlenih na ovom odjeljenju, očekuju od septembra preseljenjem u rekonstruisane prostorije Centralnog medicinskog bloka.