latinica  ћирилица
23/07/2018 |  15:59 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

Sokolac: Humanitarna akcija za logopedski tretman

Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama "Podrška" Sokolac, pokrenulo je humanitarnu akciju aktiviranjem humanitarnog broja 1457 za prikupljanje sredstava za pomoć djeci sa područija ove opštine kojima je potreban logopedski tretman. Potrebno im je 10.000 KM, a do sada je skupljeno nešto više od 1.000.

Lela Petrović je jedan od 150 roditelja čije dijete mora svakodnevno da radi sa logopedom. Godinama ona i suprug su mjesečno izdvajali i do 1.000 KM za tretman u Sarajevu i Beogradu koji su dali dobre rezultate.

Smatra da je ovo dobra prilika za većinu roditelja jer će umnogome smanjiti troškove i neće morati da putuje stotine kilometara kako bi pomogli svojoj djeci.

"To nam znači da svaki dan ima časove terapije. Sada treba u školu. Nešto je počeo i čitati i oko toga će mu više trebati vremena. Ima još djece pored njega kojima je to jako neophodno i sa težim problemima, a i sa lakšim", dodala je Petrović.

Zbog sve većeg broja djece kojima je potrebna pomoć logopeda Udruženje "Podrška" sa Sokoca je organizovalo ovu akciju za kupovinu najmodernijeg instrumenta kao i ostalih didaktičkih materijala koji će olakšati mališanima rehabilitaciju.

Za to im je potrebno 10.000 KM, a prikupljeno je samo nešto više od 1.000.

"Apelujemo na sve ljude, ne samo na one koji imaju djecu koja imaju problema sa govorom da pomognemo jer ako nemaju vaša, imaju druga djeca problem", istakla je Snježana Bašević, predsjednik Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama "Podrška" Sokolac.

Humnitarni broj 1457 je u funkciji do kraja jula.