latinica  ћирилица
01/08/2018 |  20:20 | Autor: RTRS

Partizan na ispitu u Litvaniji, Niš traži, Spartak vjeruje u čudo!

Tri srpska predstavnika u revanš mečevima drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope traže prolaz za nastavak evropskog puta, i imaju realne šanse za tako nešto.
Čukarički - Partizan - Foto: RTS
Čukarički - PartizanFoto: RTS

Partizan je gost u Litvaniji, sastavu Trakajia, kojeg je dobio sa 1:0 u prvom meču, pa trener Miroslav Đukić poziva na oprez pred meč koji je na programu u četvrtak od 18 časova.

-Ostvarili smo laganu prednost, dolazimo da igramo drugih 90 minuta, znamo da će biti teško, ali učinićemo sve da prođemo. Nećemo mi puno mijenjati u našem stilu igre, kao što smo igrali u Beogradu, tako ćemo i ovdje pokušati da se nametnemo i da vodimo meč - rekao je Đukić.

Čudo, i to pravo, priželjkuje niški Radnički. “Real sa Nišave” juriće prednost Makabija iz prvog meča (0:2), kojeg je srpski klub odigrao dobro, ali je poklekao u nastavku utakmice. Trener Nenaljd Lalatović vjeruje u svoj tim i ispunjen stadion “”Čaire” od 21 čas.

-Dokle god postoji nada, vjerujem da možemo. Upravo to tražim od igrača, da vjeruju, da izađemo hrabro, da budu konkretni. Ako damo prvi gol, uz podršku sa tribina, sve je moguće. Onda ni činjenica da igramo protiv kvalitetnijeg rivala, sa osam-devet reprezentativaca, 40 titula i 50 miliona budžeta ne znači ništa. Ovdje je sve drugačije nego kod njih, nema video rekordera i velike klime u svlačionici, teren nije kao led i možemo to da iskoristimo – poručuje Lalatović.

U Češku sa prednosti od dva gola (2:0) putuje subotički Spartak. Malo ko se tome nadao, ali “subotički golubovi” iznenadili su sve i sada na duel sa Spartom u Pragu imaju i više nego realne šanse da izbace velikana češkog, ali i evropskog fudbala. Duel u Pragu na programu je od 19 časova.