latinica  ћирилица
02/08/2018 |  10:17 | Autor: SRNA

Vulin: Nastavak neprijateljske politike prema Beogradu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je Velika Britanija zloupotrijebila predsjedavanje Savjetu bezbjednosti UN ukidanjem redovnog izvještavanja o stanju na Kosovu i Metohiji i naglasio da je time nastavljen kontinuitet politike prema kojoj je Srbija kriva za svako zlo.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

"Sada ne sme ni da se govori šta se dešava na Kosovu i Metohiji. Čak i ta mala istina im smeta i tu malu istinu treba zabraniti", rekao je Vulin za televiziju "Pink".

On je ukazao da je Velika Britanija ranije uložila veliki napor da bude usvojena rezolucija koja bi Srbe označila kao genocidan narod, a da to nije postigla jer je Rusija stavila veto.

Vulin je konstatovao da je najnovija odluka Londona potez koji u "žalosnom svjetlu prikazuje odnos Britanije prema Srbiji".

"Ta politika ima loše namere. Britanija jeste sila. Mi ne tražimo sukob, mi hoćemo najbolje moguće odnose. Za mir je potrebno dvoje, za svađu i sukob je potreban jedan", istakao je Vulin.

Govoreći o stanju na Kosovu i Metohiji i izjavi generala Kfora da neće dozvoliti nemire ako dođe do podjele teritorije, Vulin je rekao da Srbija sigurno neće izazvati bilo kakve nemire, te da je to poruka koja se odnosi na drugu stranu.

"Kakvo će biti konačno rešenje za Kosmet nije nešto što će odlučiti ni generali ni neko sa strane, već građani Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je odgovornost jer se uhvatio u koštac sa problemom. Ništa ne traži za sebe, ali sve traži za Srbe na Kosmetu i Srbiju", naveo je Vulin.

Prema njegovim riječima, pitanje će se rasplitati u najboljem interesu Srbije.

Komentarišući izjave predstavnika Srpske pravoslavne crkve o pitanju Kosova i Metohije, Vulin je rekao da Crkva ima pravo na stav, ali da mora voditi računa da "taj stav ne postane mržnja".

"Svaku izjavu tri puta izmerite pre nego što je kažete. Nekome na Kosmetu zbog tih izjava život može da se promeni nagore", istakao je Vulin