latinica  ћирилица
02/08/2018 |  14:49 ⇒ 14:49 | Autor: RTRS

Osveštana spomen ploča u Elektrodistrubuciji Bijeljina (FOTO)

U ZDP "Elektro-Bijeljina" – RЈ Elektrodistribucija Bijeljina osveštana je spomen ploča osmorici radnika tog preduzeća, koji su živote izgubili izvršavajući radne zadatke.
Bijeljina: Spomen ploča za radnike Elektrodistribucije - Foto: RTRS
Bijeljina: Spomen ploča za radnike ElektrodistribucijeFoto: RTRS

- Danas na dan Svetog Ilije krsne slave naše firme osveštali smo spomen ploču našim radnicima koji su život izgubili u toku svojih redvonih obaveza , na radnom mjestu. U nekom prethodnom periodu EelektroBijeljina je rješavala stambena pitanja porodica stradalih , obezbjeđivala materijalnu pomoć, određen broj članova tih porodica je zaposlen u našoj firmi , a onda se stalo s tim. Od ove godine ponovo uvodimo jedan fond koji će koristiti isključivo za obezbjeđenja stipendija za djecu stradalih radanika i to će postati tradicija naše firme, rekao je Nedeljko Ćorić direktor ZDP "ElektroBijeljina".

Bijeljina: Spomen ploča za radnike Elektrodistribucije (Foto: RTRS)

Mira Mihajlović, supruga Dimitrija Mihajlovića jednog od stradalih radnika, zhvalila se rukovodstvu firme u ime porodica.

- Ovo je jedan izuzetno emotivan trenutak , da su se kolege sjetile da podignu spomenik. Hvala im na tome. Na ploči su uglavnom imena mladih ljudi , iza kojih su ostala djeca! Hvala firmi što su se mnogi od njih zaposlili ovdje. Odato je poštovanje i priznanje ljudima koji su ugradili kosti u ovu firmu", istakla je Mihajlović.

D. Glišić/RTRS