latinica  ћирилица
02/08/2018 |  14:51 ⇒ 14:54 | Autor: SRNA

"Ivanić ne smije zloupotrijebiti posjetu palestini i narušiti odnos Srpske i Izraela"

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vanja Bajić rekao je danas Srni da Srpska na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom ima prijateljske odnose i saradnju sa Izraelom, te da svaki vid komunikacije sa Palestinom ne smije biti zloupotrijebljen da bi bili narušeni odnosi Srpske i Izraela.
Vanja Bajić (foto:atvbl.com) -
Vanja Bajić (foto:atvbl.com)

"Ako član Predsjedništva BiH iz srpskog naroda /Mladen Ivanić/ bude imao sastanak sa predsjednikom Palestine, mora insistirati da BiH ne staje na bilo čiju stranu i da prepusti Izraelu i Palestini da mirnim putem riješe problem koji postoji dugi niz godina. Naš stav je da Ivanić ne smije da zloupotrebljava svoj odnos sa Dodikom u svrhu podrške da li Izrealu ili Palestini", istakao je Bajić, koji je i član Odbora Narodne skupštine Srpske za evropske integracije i regionalonu saradnju.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je na jučerašnjoj sjednici poziv palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa za zvaničnu posjetu Palestini.

Iz Predsjedništva BiH je poslije sjednice saopšteno da bi posjeta trebalo da uslijedi od 28. do 30. avgusta i da će delegaciju BiH predvoditi predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.