latinica  ћирилица
03/08/2018 |  08:21 ⇒ 08:28 | Autor: RTRS

Banjaluka spremno dočekuje odbojkaški spektakl

Pripreme za prijateljsku utakmicu između ženskih odbojkaških reprezentacija Srbije i Bugarske, koja će biti održana 7. septembra u Banjaluci, teku svojim tokom, a posjetioce očekuje spektakl, rekli su predstavnici Organizacionog odbora utakmice.
Banja Luka spremno dočekuje odbojkaški spektakl (Foto: vladars.net) -
Banja Luka spremno dočekuje odbojkaški spektakl (Foto: vladars.net)

Pomoćnik minstra za sport Republike Srpske, Dragan Јaćimović,  izrazio je zadovoljstvo što će Banjaluka biti domaćin ove utakmice, koja će doprinijeti, kako popularizaciji odbojke, tako i promociji sporta i takmičarskog duha među mladima.
 
„Nadamo se da će utakmica biti svojevrstan spektakl, a ovo je ujedno i rezulat našeg rada, jer nam je cilj da omogućimo što bolju saradnju sortskih saveza Srpske i Srbije“, rekao je Јaćimović, koji je i predsjednik Organizacionog odbora utakmice.
 
Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije, Ivan Knežević, rekao je da je ova utakmica realizacija ideje do koje je došlo prije dvije sezone, te da će doprinijeti da saradnja odbojkaških saveza Srpske i Srbije bude na još većem nivou nego što je sada.
 
„Znamo da naša reprezentacija ima ovde mnogo navijača i ova utakmica je naš izraz zahvalnosti za podršku koju nam dajete“, rekao je Knežević.
 
On je dodao da će rerezentacija Srbije na prijateljsku utakmicu sa Bugarskom doći u najjačem sastavu, te da očekuje najbolji rezultat, kao i na prvenstvu u Јapanu.
 
„Želja nam je da uz sve potrebne specijalne efekte i potrebnu opremu u Banjaluci napravimo kao mini svjetsko prvenstvo, što će biti svojevrsna uvertira za djevojke koje se pripremaju za Јapan“, rekao je Knežević.
 
On je ocijenio da Republika Srpska ima veliki sportski potencijal kada je riječ o mladima, te da je potrebno što više ulagati u organizaciju sportskih kampova, kako bi se taj potencijal iskoristio.
 
„Sama činjenica da u reprezentaciji Srbije igraju Brankica Mihajlović i Tijana Bošković, koje su sa ovih prostora, a bez kojih bi bilo jako teško igrati, ukazuje da perspektiva za razvoj odbojke na ovim prostorima postoji, te da je potrebno što više uticati na mlade da se bave sportom“, rekao je Knežević.
 
Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske, Milutin Popović, napomenuo je da će ulaz na utakmicu biti slobodan, jer je cilj ovog dogaćaja na prvom mjestu da Banjaluka dobije pravi odbojkaški spektakl, koji zaslužuje.
 
„Posjeta delegacije Odbojkaškog saveza Srbije je u funkciji da se uvežu određene tehničke i organizacione stvari, te da se definišu detalji u vezi sa smještajem i drugim pojedinostima“, rekao je Popović.
 
Predstavnik Uprave Grada Banjaluka, Dejan Travar, rekao je da su gradske vlasti prepoznale značaj ove utakmice, naročito za popularizaciju odbojke u gradu, te preduzeo sve potrebne mjere kako bi utakmica bila organizovan na najbolji mogući način.