latinica  ћирилица
03/08/2018 |  10:10 ⇒ 10:54 | Autor: SRNA

Linta: Najavljeni odlazak fudbalera u Knin još jedna provokacija

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da najavljeni odlazak fudbalera Hrvatske u Knin, na proslavu protjerivanja Srba u zločinačkoj akciji "Oluja", predstavlja još jednu u nizu antisrpskih provokacija.
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

Linta je ocijenio da hrvatski fudbaleri, predvođeni Lukom Modrićem, nisu samo sportisti već i promoteri ustaštva i širenja mržnje prema Srbima što su, kako je naglasio, već više puta potvrdili pjevajući srbomrzačke pjesme proustaškog pjevača Tompsona i pozivajući jedino njega od javnih ličnosti na proslavu osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Samo je Tompson imao čast da ga hrvatski fudbaleri i selektor Zlatko Dalić pozovu da se s njima vozi u autobusu od aerodroma do Trga bana Јelačića i da na bini otpjeva nekoliko proustaških pjesama", podsjetio je Linta, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

On je poručio da zbog svega toga nijedan Srbin i građanin Srbije ne bi više smio da navija za takvu Hrvatsku ili da bude prijatelj sa Hrvatima koji kontroverznog pjevača Marka Perkovića Tompsona smatraju svojim idolom, kraljem i dokazanim patriotom.

"Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak je na svom `Tviter` nalogu za Tompsona ispravno napisao da je fašističko smeće i da patriotizam nije vrijeđanje drugih naroda. Tragično je što ovakav Tompson ima otvorenu ili prećutnu podršku hrvatske vlasti, Katoličke crkve, političkih stranaka desne orijentacije, pola miliona hrvatskih veterana i značajnog dijela hrvatske intelektualne elite", dodao je Linta.