latinica  ћирилица
03/08/2018 |  13:44 ⇒ 13:50 | Autor: SRNA

Radojičić: Uskoro dva važna projekta iz oblasti sporta

Dva najvažnija projekta iz oblasti sporta u Banjaluci koji bi uskoro trebalo da budu realizovani jesu stipendiranje najboljih sportista i projekat "Sport u škole", najavio je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.
Projekat "Sport u škole" - Foto: Facebook
Projekat "Sport u škole"Foto: Facebook

"Ove godine nosimo titulu Evropskog grada sporta, a ova dva važna projekta počeće naredne školske godine", rekao je Radojičić na konferenciji za novinare povodom početka ženskog Fudbalskog trunira "Banjaluka 2018".

On je zahvalio Ženskom fudbalskom klubu /ŽFK/ "Banjaluka" na organizaciji prvog ovakvog turnira na kojem će, osim domaćeg tima, učestvovati i timovi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, te izrazio nadu da će ovaj turnir postati tradicionalan, saopšteno je iz Gradske uprave.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac istakao je kako je ŽFK "Banjaluka" jedan od najorganizovanijih sportskih klubova u gradu zbog čega zaslužuje podršku Gradske uprave.

"Čestitam vam na hrabrosti da organizujete jedan ovakav turnir i nadam se da će sve proteći u najboljem redu", naveo je Banjac.

Predsjednik ŽFK "Banjaluka" Zoran Aleksić naglasio je da je ideja za organizaciju ovog turnira nastala prije nekoliko godina sa ciljem da se okupe ekipe iz bivših jugoslovenskih republika i da se promoviše ženski fudbal.

Na trurniru, osim domaćina, učestvuju i timovi "Radomlje" iz Slovenije, "Viktorija" iz Hrvatske i "Rad" iz Srbije.

Danas se na gradskom stadionu u Banjaluci igraju prve utakmice, a sutra će biti odigrana i utakmica za treće mjesto, kao i za finale.