latinica  ћирилица
04/08/2018 |  14:57 | Autor: RTRS

Ko je kriv - kablovski operater ili elektrodistribucija za požar na kući u Tesliću?

Ko će nadoknaditi štetu nastalu usljed požara na krovu porodične kuće Mirsada Elkazovića u teslićkom naselju Stenjak? Do požara je došlo zbog neispravnih elektroinstalacija, a vlasnik kuće zahtijeva da šteta bude nadoknađena.

Izgorio je dio krovne konstrukcije, a oštećenja su nastala i u potkrovlju kuće, tvrdi njen vlasnik Mirsad Elkazović. Štetu je zbog učestalih kiša morao odmah da sanira, ali očekuje da bude nadoknađena i da nadležni utvrde ko je kriv što je došlo do požara.

Policijski službenici iz Teslića, zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj, izvršili su uviđaj i utvrdili da je požar najvjerovatnije nastao usljed neispravnih elektroinstalacija. Da je struja uzrok požara, slažu se i u teslićkoj Elektrodistribuciji, ali odgovornost prebacuju na kablovskog operatera "Elta-Kabel".

"Kvar je nastao na kablovskom vodu Elta kabela koji preko naših stubova za struju vodi ulaze na isto mjesto u objekat", kaže upravnik Elektrodistribucije Teslić Vladimir Perić.

U "Elta kabelu" upućuju na izvođača radova - preduzeće "Stijena Herc" iz kojeg poručuju da preuzimaju odgovornost i da će korisniku isplatiti nastalu štetu. Ispitaće, kažu, i razloge zbog kojih je došlo do nastale štete na objektu.

To zanima i Mirsada Elkazovića kojem godišnji odmor u zavičaju umalo da završi tragično. Prava je sreća, kaže, da se zatekao u kući i brzo reagovao, te uz pomoć rodbine, komšija i teslićkih vatrogasaca, ugasio požar.